/ckfinder/userfiles/images/brand-logos/1300x400Logo_VELECTA%20PARIS_noir-ai.png

Професионални сешоари VELECTA PARIS


Най-забележителните открития в областта на дизайна и технологиите! Вече с над 86 години история, 100% френска компания с най-иновативните и технологични продукти в областта на фризьорството. Марката, която категорично заявява своите претенции за световен лидер в областта на професионалните сешоари. Продукти с емблематична индивидуалност и грижа за околната среда и човека.

Мисия: “Чувствам се комфортно на моето работно място и съм горд, че работя с най-добрите инструменти!” 


Компанията подкрепя непрекъснатите иновации в услуга на професионалния фризьор и се гордее с почти пет милиона сешоара, продадени в повече от 30 страни.

Velecta Paris е основана през 1936г в Париж от братята Mougin. Специализирана е в проектирането, производството и маркетинга на професионални електроуреди, предимно сешоари използвани от фризьори и хотели. Година след година Velecta Paris изгражда своята репутация като най-иновативния създател на Вселената на фризьорството чрез своите професионални инструменти. Иновациите, представянето, благосъстоянието на работното място и качество „Произведено във Франция“ са предмет на изключително строг контрол. През изминалата година износът съставлява почти 70% от оборотът на компанията.

Първият сешоар е изработен от Александър Готфройд.

Сешоарът е електромеханично устройство, предназначено за издухване на обикновен или нагорещен въздух с цел ускоряване изпарението на водните частици.
Първият сешоар е изработен от Александър Готфройд за ползване във фризьорския му салон във Франция. Първоначално сешоарът не бил преносим, но с развитието на човечеството той също претърпял развитие и така достига до вида си в днешните фризьорски салони.

Развитието на Velecta Paris съвпада с интересни събития от историята

  • 1936г. се "ражда" компанията, същата година се раждат и слушалките.
  • 1965г. се “ражда” първият сешоар за коса.
  • 1983г. се “ражда” сешоарът TGR, като в същата година започва развитието на влака с висока скорост TGV.
  • 2003г. започва стартирането на TGR 3600. Първата ултра компактна и лека форма на сешоар за борба с ММС.
  • 2014г. стартиране на сешоар ERA - ултра тих и лек.
  • 2016г. OS* оптимално решение - супер компактен и мощен сешоар за коса.

 

Velecta Paris притежава уникален опит в проектирането на професионални сешоари с несравнимо ниво на удобство при използване както за професионалисти, така и за обикновените потребители: те са леки, тихи, ергономични и разбира се могат да се похвалят с дълъг живот, издържащ на всяко изпитание. Най-висок клас сешоари, които косата ви толкова много заслужава!