/filemanager/../filemanager/files/pages/takai/11takai-head-image.png

Високотехнологични японски ножици Takai


Великолепна комбинация на японска традиция и модерни технологии в производството на професионални фризьорски ножици. Продукти, отличаващи се с перфекционизъм по отношение на здравина, ергономичност и дизайн. Гаранцията за японско качество и най-висок клас ножици, превърнаха марката в символ на престиж за всеки фризьор, притежаващ такава ножица.  

Ножиците са много важен инструмент в работата на фризьора!

Фризьорската ножица представлява ръчен инструмент за рязане на коса с цел оформяне на прическата. С дългогодишния си опит, фирма Илиада е избрала да предлага висококачествени ножици, съобразени с нуждите на фризьорите, а именно марката Takai. Някои от Вас ще попитат защо точно Takai и с какво е впечатляваща и неотразима?

Ние ще Ви дадем част от отговорите, които ще Ви накарат да разберете защо правите най-добрият избор за Вашата професионална ножица!

Ножиците Takai съчетават в себе си комбинация от иновациите и традицията!

Иновацията

Технологична иновация за избора на най-добрите стомани, изработка на най-добрите модели, чрез специален софтуер. Този софтуер възпроизвежда ръката, дигитализирана в 3 измерения, за да симулира специфичните движения, които действат върху мускулите и сухожилията. И така тази програма позволява да се създадат иновативни дизайни в съответствие с ежедневните технически жестове на фризьорите, за достигане максимална ергономичност на работа.

Традицията

Традицията се изразява в начина на заточване и полиране, изцяло ръчно направени от японските точилари. Технологията на заточване, предавана от поколение на поколение и усъвършенствана и до наши дни е ”HAMAGURI”

“HAMAGURI” е патентована система на Takai зa вълнообразно заточване, при която не се отнема от материала на остриетата, а се получава остър режещ ръб. Представлява конвексно заточване до 7 различни ъгъла, като последният е 45 градуса и чрез него се постига голяма гладкост на рязането. HAMAGURI е много точна техника за заточване, която изисква дългогодишен опит. Техниката е изключително ефективна, тъй като острието е перфектно закръглено и по този начин режещият ръб е неразделна част от масата, придавайки по-голяма здравина. Също така се използва и Screw System прецизна система за регулиране натиска между остриетата.

Стоманите

Японските стомани са известни със своето качество и родословен произход. Takai работи в тясно сътрудничество със стоманения гигант Nippon Steel, за да се възползва от най-модерните сплави.  
Takai използва 4 категории стомана за своите модели:

  • Summum Steel покана за отлични постижения;
  • Прахообразна стомана, синтерован HIP, подпис на високите технологии;
  • Супер алуминиева стомана от кобалт VG-10, синтез на знания;
  • SUS440C стомана, обогатена с ванадий и молибден, безкомпромисно качество; 

 

Високотехнологичните японски ножици на Takai са оптимално съчетание на естетика, ергономичен дизайн, продължителност на живот, качество на отрязване и цена!