/filemanager/../filemanager/files/pages/takai/11takai-head-image.png

Tkai

Ножиците са много важен инструмент в работата на фризьора

Фризьорската ножица представлява ръчен инструмент за рязане на коса с цел оформяне в прическа. Ножиците са много важен инструмент в работата на фризьора.Българският пазар предлага богата гама от различни фризьорски ножици.

С дългогодишния си опит фирма Илиада е избрала да предлага ножици съобразени с нуждите на фризьорите, а именно марката Takai

Някои от Вас ще попитат защо точно Takai и с какво е впечатляваща и неотразима?

Ние ще Ви дадем част от отговорите, които ще Ви накарат да разберете защо правите най-добрият избор за Вашата професионална ножица.

Ножиците Takai

Съчетаващи в себе си комбинация от иновациите и традицията.

Иновацията

Технологична иновация за избора на най-добрите стомани, изработка на най-добрите модели, чрез специален софтуер.Този софтуер възпроизвежда ръката, дигитализирана в 3 измерения,за да симулира специфичните движения,които действат върху мускулите и сухожилията.

И така тази програма позволява да се създадат иновативни дизайни в съответствие с ежедневните технически жестове на фризьорите,за достигане максимална ергономичност на работа.

Традицията

Традицията е в начина на заточване и полиране,които са изцяло ръчно направени от японските точилари. Технологията на заточване предавана от поколение на поколение и усъвършенства и до наши дни е ”HAMAGURI”.

“HAMAGURI” е патентована система на Takai зa вълнообразно заточване,при която не се отнема от материала на остриетата ,а се получава остър режещ ръб.

„HAMAGURI“ на Takaui е конвексно заточване до 7 различни ъгъла,като последният е 45 градуса и чрез него се постига голяма гладкост на рязането. Хамагури е много точна техника за заточване, която изисква дългогодишен опит. Това е много ефективна техника, тъй като острието е перфектно закръглено ,по този начин режещият ръб е неразделна част от масата ,придавайки по –голяма здравина.

Стоманите

Японските стомани са известни със своето качество и родословен произход.

Takai работи в тясно сътрудничество със стомянения гигант Nippon Steel, за да се възползва от най-модерните сплави.

Takai използва 4 категории стомана за своите модели:

Summum Steel покана за отлични постижения;

Прахообразна стомна, синтерован HIP, подпис на високите технологии;

Супер алуминиева стомана от кобалт VG-10, синтез на знания;

US440C стомана, обогатена с ванадий и молибден,безкомпромисно качество; Screw System-прецизна система за регулиране натиска между остриетата. Високолтехнологичните японски ножици на ТАКАЙ са оптимално съчетание на естетика,ергономичен дизайн,продължителност на живот, качество на отрязване и цена.

Takai
Takai