Olivia Garden

Olivia Garden е създадена през 1967г.

Olivia Garden е създадена през 1967г. от Jean Micheline& Renette в белгийското градче Liege. Тя е основана на принципите на осигуряване на висококачествени, иновативни, красиви и професионални инструменти за фризьорските салони.

Днес Olivia Garden се радва на позицията на световен лидер, която е спечелила над 55 патента на продуктите, които предлага на фризьорите в повече от 102 страни по света.

Инструментите й са използвани в бекстейджа на Ню Йорк fashion week, също така в много телевизионни шоу програми, филми и също така от стилистите по целия свят.

Висококачествени синтетични перуки

- 1968 г Olivia garden е една от първите фирми, които произвеждат висококачествени синтетични перуки и косми ,които започват да се продават като моден аксесоар.

- 1976 г - компанията стартира с широкомащабно рекламно фолио…

- 1976 г - 1985 г -започва да си сътрудничи с известни стилисти в областта на фризьорството за събития свързани с обучения.

Създаване на тих сешоар

- 1979 г - благодарение на инженери и партньори създават тих сешоар,чиито мотор е вкаран в нечуплив пластмасов корпус.Първият по рода си!

Патентовани ролки с различни форми

- 1980 г - създават пълна линия от патентовани ролки с различни форми, за дълготраен ефект, без гумени ленти за захващане.Започват експортът на продукти към много европейски страни, САЩ, Канада и Япония.

- 1985 г фамилия Renette се мести в САЩ, където отварят филиал на компанията.

- 1998 г - излиза гамата от четки Pro Thermal:

Това са четки направени от метал с висока топлопроводимост и антистатичен заряд, перфорация с големи отвори за по-добра циркулация на въздуха и минимално време за изсушаване и оформяне на косата.

- 2002 г - излиза гамата Ceramic Ion

Гама, която е представена от високо технологични професионални четки с ергономична форма и олекотено тяло, голяма въздухoпреносимост, каучукова дръжка, защитена от плъзгане подвижна игла за разпределения.Керамично покритие,с което се постига максимална топлопроводимост за изключително бързо и качествено изсушаване. Йон технология, която възстановява естествения баланс на косъма и придава блясък и мекота, с антифриз ефект.

Пълна гама от продукти в областта на четките

- 2003 г Фирмата вече разполага с пълна гама от продукти в областта на четките,които могат да се приспособят към всяка конфигурация за салона,а също така се развива идеята за ползване на някой четки за домашна употреба от клиентите на фризьорските салони.

- 2006 г е белязана с нова гама четки Healthy Hair

Антистатични масажни четки за коса от естествен бамбук, перфектни за разресване и масаж на скалпа, подобряват кръвообращението и естествения баланс на косъма, стимулират растежа на косата и редуцират косопада, подържат здрав скалп и красива коса.

- 2010 г се ражда гамата Nano Thermic

Професионални четки за перфектен стайлинг без усилие-успешна комбинация от иновативни технологии и модерен дизайн. По-качествен топлобмен, по-добри и по-дълготрайни резултати. Повече хидратация и блясък за косата,голяма устойчивост на висока температура, микроскопични частици сребро, които или покриват или отстраняват други частици, изключително ергономична.

- 2014 г - Olivia Garden започва да създава гамата от четки Heat Pro.

Четки, които издържат температура до 290 градуса, два пъти по-бързо нагряване и по-бавно изстиване без опасност за изгаряне на косата, гарантиран блясък и форма за по-дълго време.Материал устойчив на топлина и химични съединения,максимална циркулация на въздух,антистатична и ултра лека.