/ckfinder/userfiles/images/pages/Olivia%20Garden_1300x400-Logo%2001_Black-ai.png

Olivia Garden

 

Olivia Garden е създадена през 1967г. от Jean Micheline& Renette в белгийското градче Liege. Тя е основана на принципите на осигуряване на висококачествени, иновативни, красиви и професионални инструменти за фризьорските салони.
Днес Olivia Garden се радва на позицията на световен лидер, която е спечелила над 55 патента на продуктите, които предлага на фризьорите в повече от 102 страни по света.
Инструментите й са използвани в бекстейджа на Ню Йорк fashion week, също така в много телевизионни шоу програми, филми и също така от стилистите по целия свят.

Висококачествени синтетични перуки

 • 1968г. Olivia garden е една от първите фирми, които произвеждат висококачествени синтетични перуки и косми, които започват да се продават като моден аксесоар.
 • 1974г. фирмата представя линията бои за коса Clairol в салоните в Белгия.
 • 1976г. компанията стартира с широкомащабно рекламно фолио.
 • 1976г. - 1985г. компанията започва да си сътрудничи с известни стилисти в областта на фризьорството за събития свързани с обучения

Първият по рода си тих сешоар

 • 1979г. благодарение на инженери и партньори създават тих сешоар, чиито мотор е вкаран в нечуплив пластмасов корпус.

Патентовани ролки с различни форми

 • 1980г. фирмата създава пълна линия от патентовани ролки с различни форми, за дълготраен ефект, без гумени ленти за захващане. Започват експортът на продукти към много европейски страни, САЩ, Канада и Япония.
 • 1985г. фамилия Renette се мести в САЩ, където отварят филиал на компанията.
   

Четки Pro Thermal

 • 1998г.  фирмата лансира пълна гама от четки Pro Thermal. Това са четки направени от метал с висока топлопроводимост и антистатичен заряд, перфорация с големи отвори за по-добра циркулация на въздуха и минимално време за изсушаване и оформяне на косата.

 

 

 

 

 

Четки Ceramic Ion

 • 2002г. излиза гама, която е представена от високо технологични професионални четки с ергономична форма и олекотено тяло, голяма въздухoпреносимост, каучукова дръжка, защитена от плъзгане подвижна игла за разпределения. Керамично покритие, с което се постига максимална топлопроводимост за изключително бързо и качествено изсушаване. Йон технология, която възстановява естествения баланс на косъма и придава блясък и мекота, с антифриз ефект.

 

 

 

 

Пълна гама от продукти в областта на четките

 • 2003г. фирмата вече разполага с пълна гама от продукти в областта на четките, които могат да се приспособят към всяка конфигурация за салона, а също така се развива идеята за ползване на някой четки за домашна употреба от клиентите на фризьорските салони.

 

 

 

 

 

 

Четки Healthy Hair

 • През 2006г. Olivia Garden произвежда антистатични масажни четки за коса от естествен бамбук, перфектни за разресване и масаж на скалпа, подобряват кръвообращението и естествения баланс на косъма, стимулират растежа на косата и редуцират косопада, подържат здрав скалп и красива коса.

 

 

 

 

 

Четки Nano Thermic

 • През 2010г. се ражда гамата професионални четки за перфектен стайлинг без усилие - успешна комбинация от иновативни технологии и модерен дизайн. По-качествен топлобмен, по-добри и по-дълготрайни резултати. Повече хидратация и блясък за косата, голяма устойчивост на висока температура, микроскопични частици сребро, които или покриват или отстраняват други частици, изключително ергономични.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Четки Finger Brush

 • През 2013г. се създава гамата Finger Brush - първата четка за скалпа с максимална циркулация на въздух, със специална комбинация от йонни и 100% естествени косми от глиган. Страхотни за изсушаване със сешоар, стилизиране и разресване. С тях постигате гладки, лъскави и красиви стилизиращи резултати.

 

 

 

 

 

Четки Heat Pro

 • През 2014г. Olivia Garden създава четки Heat Pro, които издържат температура до 290 градуса, два пъти по-бързо нагряване и по-бавно изстиване без опасност за изгаряне на косата, гарантиран блясък и форма за по-дълго време. Материал устойчив на топлина и химични съединения, максимална циркулация на въздух, антистатична и ултра лека.